timeout

Jag skulle inte sätta mig vid datorn den här kvällen. Varför? För att jag skulle sitta här alldeles för länge. Jag hade ångest för att jag behövde logga in, för att massa saker skulle ha hänt på facebook, för att alldeles för många lagt upp bilder på bilddagboken, för att jag inte har koll på andras bloggar, men framförallt för att jag var tvungen att skriva på bloggen. Nu tänkte jag precis stänga av och hoppa över detta, men då skulle det troligtvis dröja en vecka till. Ta tjuren vid hornen bara!
Ibland vill man bara ta en timeout. Stänga av klockan och låta tiden stå still. Så man har tid till alla onödiga saker.

Har praktik i skolan nu, en vecka avklarad, två veckor kvar. Jag känner mig allt som oftast säker på handen i traktorn nu mera så jag ser fram emot veckan. Kommer säkert få köra monstermaskiner som skördetröskan eller balpressen. Roligt men läskigt!

Längtar otroligt mycket till våran barack och min egna, sköna säng. Ni måste förstå hur jobbigt det är att inte ha en skön säng som man trivs i hemma, hello soffan ikväll igen säger jag bara.

Men nu är jag jätte stressad över att snart behöva gå och lägga mig, så det är bäst att jag stänger av och packar lite nödvändigheter än att få till ett bra och trevligt inlägg. Förhoppningsvis är datorsalen öppen i veckan så jag kan hänga med i svängarna lite bättre.

Terrans new BFF

Klockan är för mycket, men jag vill hinna med ett sista inlägg innan alvaret börjar. Det har gått 45 minuter av dagen redan, men jag vill kalla det gårdagen fortfarande. Sommarlovet är slut!! Jag kan inte tro mig själv när jag säger det, man säger det hela tiden och trots att jag inte vill säga det så är det sant, tiden går löljigt fort. Jag börjar tvåan. Herregud vad stor jag har blivit.

På det här sommarlovets sena kvällar har jag levt på varm choklad, idag hann jag inte med den, eftersom att jag råkade sitta vid datan lite för länge och alldeles nyss bara snodde ihop det viktigaste att ha med till Berga. Men eftersom att den är så varm, så god och så otroligt söt, en vän som alla vill ha, så väljer jag härmed ut den varma chokladen till Terrans new BFF!
Haha, kunde inte låta bli, har börjat läsa alldeles för många bloggar och sveps hejdlöst med i konstiga idéer.

Har nu också införskaffat mig en ny almanacka, hittat en matchande penna och börjat fylla i den med födelsedagar och annat viktigt. Jag känner mig redo för att ta in rutinerna igen! Okej, jag måste nog erkänna att jag saknar skolan lite, att ha tider att passa och lära mig nya saker hela tiden.


Nej, jag är alldeles för trött, flummig och osammanhängande just nu, ett alldeles operfekt tillfälle att blogga. Men jag lär inte uppdatera förrän jag är tillbaka från Berga. Så fram till dess -ta hand om er! :-)

Åh du vackra toalettring!

För er som har missat detta, så hade alltså Simone en fest igårkväll. Den hölls dels för att ha kräftskiva, fira henne i förskott men främst för att ta farväl, eftersom att Simone kommer sticka iväg till Kenya ett år för att plugga. Helcoolt alltså! Och jag undrar varför man själv inte ens hade tänkt tanken då hon redan hade bestämt sig. Fast jag antar att det kan vara ganska svårt att hitta ett jordbruksprogram i Kenya.. (haha)
Kvällen vart i alla fall alldeles underbart lyckad! Jag hade jättekul hela tiden. Eller okej, har väl haft roligare än att hänga över toaletten och ösa ur sig en del av maginnehållet, men som jag kommer ihåg den tiden av kvällen så tänkte jag mest: "Det här är inte så farligt trots allt. Och toaletter är ändå ganska fina..." Sedan gick jag visst ut igen och fortsatte vara en del av den glada festen. (Jag har nu äntligen förstått tjusningen av hur otroligt bekväma badrumsgolv är..!) 
Nämen alltså, skämt och sido, trots vissa missöden var kvällen jättetrevlig och jag ser gärna att den görs om.  
Natten tillbringade jag hos familjen Edman, och vi startade dagen med riktigt god frukost och ost och kex! Grejer det. 


Mina flickor på vägen dit!


Denise, Simone och Erik


Raquel, Jonas och Joakim


Linn, Hilda och Sofia


Jonas, jag och Linn, något glada i hatten hela gänget

Kebabtallrik nästa

Idag verkar bli som många föregående det här sommarlovet, ganska dött, men verkligen skönt. Skolan börjar om vecka. Jag ser fram emot det, längtar efter Berga, miljön och människorna. Ska bli så otroligt mysigt i våran barack. Jag bara längtar tills jag får slänga mig i sängen på mitt rum, sätta upp bilder på mina vänner och djuren på väggarna och skratta ihjäl mig med mina rumskamrater. Tänk att vi ska bo tillsammans!! Jag känner mig så lyckligt lottad.
Sen att jag verkligen inte är taggad på plugg och brottningsmatcher med korna är en annan femma.

Idag blir det i alla fall till en onyttig middag med Fia och Lille. Fia har tjatat om sin kebabtallrik i dagar nu så det är bäst vi pallrar oss iväg till första bästa kebabställe!
Hon följde även med ut till Näs igår och fick ta sig en svängom på Bengan. Hon tyckte att han var trevlig och det såg väldigt bra ut. Jag vart faktiskt väldigt stolt över min söta lilla häst, och Fia står nu skriven som hästhjälp om det skulle behövas i framtiden :-)



Cooling där

Ett par av världens bästa människor lämnade precis mitt hem. Det har varit en perfekt kväll.


Vi diskuterade väldigt mycket angående uppdelningen av människor i dagens samhälle. Det är helt sjukt egentligen. Tänk att status i ungdomen allt som oftast betyder att ha så många vänner som möjligt, ha snygga kläder, röka och att vara som alla andra.
Röka gör man bara för att man vill vara cool, det spelar faktiskt ingen roll hur gammal man är, okej om man är 30 + och deprimerad, men är man allt mellan 10 och 17 så handlar det om hur cool man vill vara. Man vill inte vara den som bangar för då är man mesig och man är mindre värd än andra. Jag känner många rökare, och lever med dom hela tiden. Och jag förstår dom när dom menar på att det är ett skönt sätt att koppla av på, ett sätt att träffa nya och umgås. Men jag som sitter bredvid kan faktiskt säga att man kan pallra sig ut med andra och umgås och koppla av utan att ha en pinne som luktar skit i munnen. Rökning är lika med cooling. Är man 17 år till exempel och börjar med rökning är det inte för att det smakar gott, eller? Att börja röka gör man för att få en bekräftelse, att man är ganska cool. Tror jag.
Att röka och vilja vara som alla andra är inte alls coolt, idag har jag kommit fram till att det coolaste som finns är att vara sig själv rakt igenom. Jag har en kompis som alltid har stått upp för sina åsikter, alltid vågat säga vad hon tycker, alltid sett ut som hon vill. Hon är stencool. Bannemig den coolaste jag känner.

Jag har alltid velat vara en av de "coola". Jag har nog inte insett att jag hade det bästa man kunde tänka sig omkring mig, världen bästa vänner och trygghet. Jag var en sådan som ville känna sig bekräftad, bekräftad av dom coola att jag var okej. Nu har jag insett, att det coolaste är att vara sig själv. Jag har alltid haft svårt att stå för vad jag tycker, och har det fortfarande. Jag faller för grupptrycket. Från och med nu, ska jag verkligen börja tänka efter en gång till, och känna efter vad jag själv tycker. Och säga det!

Varför all uppmärksamhet till "coolingarna"? Töntarna måste ju vara coolast genom tiderna.


Ute i skogen fjantar dom omkring..!



    

  

     

  

     

  

     

  

Det ser inte ut som att vi gjorde så mycket där borta i skogen.. Men tro mig när jag säger att jag glömde kameran så fort vi skulle ut på äventyr. Jaja, kul hade vi med fotografering på kvällarna i alla fall!
Världens bästa mysdagar med Järngänget <3


Järnis hos Terrans pappi

Det är kokhett ute! Svettas redan, trots att det ända jag gjort ute idag är att gå fram och tillbaka till tvättstugan. Jag tog mig en rejäl sovmorgon, eller, vaknade först vid åtta och var pigg, men det kändes för tidigt så jag somnade om till tolv. Som vanligt fick jag ångest när jag gick upp då och undrade varför jag inte gick upp första gången.
Fast det vart i och för sig ganska sent igår, skulle försöka kolla på en film som gick vid två inatt ungefär. Men man ska inte ens blunda lite i reklamen alltså, jag somnade såklart och missade allt spännande.
Men innan den filmen igår så var jag borta på middag i Trångsund, det var trevligt och gott och jag skrattade lite för mycket. Som vanligt.

Hela veckan i övrigt har varit alldeles underbar. Från tisdag till igår var jag med mina två bästa kompisar Fia och Lille långt ute i Björköbyggden (=långt ute i ingenstans..?) där vi tog hand om min familjs alla djur, det inkluderar två hundar och förtillfället fyra katter.
Det ända vi gjorde var att mysa, äta, snacka, gå långa promenader, bada, sola och ja ni vet. Verkligen skönt att bara koppla av och inte tänka allt för mycket på omvärlden, och i och med dessa dagar så kan vi stryka ett gäng saker på vår lilla sommarlista. Riktigt mysiga dagar och läskiga fullmånsnätter, nu längtar jag bara ut ännu mer. Saknar redan min Zoda och skogen, och tycker synd om mitt lilla Lingon som ligger i garderoben här i stan medan Totte är ute i skogen och lever livet. Kanske tar jag med mig henne och åker ut nästa vecka?
Bilder från veckan kommer när jag har slängt över dom till datorn.

Just nu är jag riktig seg, känner mest för att stanna hemma ikväll faktiskt, har tvättstugan till sex så får ändå skjuta upp planerna för dagen. Vi får se vad som sker, ha det bra!

Får jag lov?

Som sagt, gårdagens dag och kväll spenderades tillsammans med brudparet Greta och Martin. Väldigt vacker brud i en fin kyrka, kan det bli annat än ett vackert bröllop? Vart lite glansiga ögon under vigseln. Kvällen var trevlig, jag kan tänka mig att den uppskattades mer av de äldre som gärna svänger om i vals och bugg, visst tyckte jag det var kul, men det blir lite pinsamt när man bjuds upp av dansvana när man själv tappar bort sig i stegen stup i kvarten. Kanske är det bäst man bokar in sig på någon buggkurs eller liknande, visst är det helkul att dansa om man kan! På det hela var det riktigt god mat och ett jätte bra band. Nu längtar jag massor till den dag jag får planera mitt eget bröllop..


Och idag, söndagen i all ära, så hade vi söndag! "Gamla dressyrgruppen" passade på att träffas och umgås en stund hemma hos Moa i Vårberg. Visserligen var våra Linnar inte med, och dom ska veta vad mycket skratt dom gick miste om! Och Alias och kladdkaka och god lunch och.. Ja ni förstår. Mycket trevlig söndag! Och nu skulle det sitta fint med en serverad middag, te på maten och sen hoppisäng, eftersom att klockan står på grisjobb imorgon. Som synd är tror jag att jag måste en sväng till stallet innan dess också. Jaja, vad gör man inte för att få vara hästägare?

Längtar lite tills grisarna imorgon, men inte alls lika mycket som till på tisdag, då Järnis (välkommen hem Lille!) drar upp till farsgubben tills på fredag.





Snart blir det till att vara hund - & kattvakt

RSS 2.0