Julen var förbi på två röda

Jag kan inte säga annat faktiskt. Julen kom, underbar och härligt grön. (eeeh) Lika snabbt som den försvann kan man säga.
Hoppas ni alla haft en superbra julafton idag, måste säga att min har varit väldigt lyckad!

Den började runt klockan åtta sådär, då mamma väcker mig med risgrynsgröt och vid fotändan på sängen ligger ett paket, innehållande en ny vattenkokare. Jag är verkligen i behov av den då den jag har på skolan spyr ut sitt vatten dagarna i ända.
Så åker vi till stallet efter det, och eftersom att det är verkligen stenhårt i backen så kan vi inte rida på alltför hårt, utan det blir en lite lugnare tur idag. Dock var det jättehärligt väder, plus att jag aldrig sett något så gulligt som en Kolbeinn med tomteluva och julbenskydd, shit alltså jag smälte. Hade man haft något att ta kort med hade jag stolt visat upp min sötnöt till häst men nae.
Så vart det varm choklad med rom i stallet efter det och sen drog vi oss hemmåt för att göra oss i ordning till julfirandet hos Sara och Fredrik, Stina inte att förglömma. 
Där fixar vi fram tills de andra gästerna kommer och då hugger vi in på jumaten -i mängder!
 Vi äter, fikar, smaskar på mums och tittar på Kalle Anka. Jag höll på att somna (slumrade lite då och då) men var tvungen att se vilka överraskningar dom hade att bjuda på. Hade hoppats på Wall-e så blev lite besviken.
Sen kom tomten! (Stackars Stefan som missade honom när han gick och köpte tidningen..) 
Och jag fick många trevliga saker. Lite små skit som fina skålar, en bodylotion, raggsockor.Och sedan de bästa: ett presentkort på en helkkroppsmassage och på fotvård! Häärligt, ska bli så mysigt. Och juste, jag fick en nalle Puh film som jag själv hade valt ut oxå (y) haha. 
Sen har vi ätit, pratat, ätit, pratat och druckit glögg hela kvällen. En bra julafton helt enkelt, som det ska vara. 
Imorgon åker jag till pappa och får mer julklappar. Och träffar familjen där och alla efterlängtade djur. 
Sen bär det av till Linus. Och när jag kommer hem ska jag rida Bengis och träffa mina bästkompisar. Sen är det back to school. Jag längtar inte, men saknar mina friends. Ska bli väldigt kul att börja jord-skog i och för sig, men annars så.

Jaja, imorgon är det upp till stallet och sedan jullunch hos mormor och morfar. Måste nog sova nu faktiskt, känner mig väldigt trött. 

Pussen och kramen <3


.
  

Full fart och nedåt!

Ja du. Idag har varit ett riktigt äventyr vill jag lova!
Låg och degade mig rätt länge i morse med, det är ju lov liksom! Tog en senare buss ut till stallet, men i tid för att rida i ljuset. Mamma sa att jag skulle rida lite lungt, han har kämpat hårt två dagar i rad nu, så jag tänkte mig mest skritt och ta lite trav där han får sträcka ut sig ordentligt. Jo, det gick riktigt bra alltså. HAHA.
För det första så blåser storm, jag flyger bokstavligen iväg, speciellt när jag håller i en höpåse som flyger upp som världens luftballong.
Och när jag väl rider ifrån stallet, på en smått stissig häst, så kommer en sån där bemse häst från Wiad ner för backen. Men jag hinner före den, så jag har hästen bakom mig under tiden jag rider in på vägen in i skogen. Men den här hästen har ju faktiskt aningens längre ben än min lilla Kolbeinn, så han kommer hela tiden närmare och närmare. Lika bra att jag stannar och släpper förbi den tänker jag. Sagt och gjort. Ja och vem är det så som sitter på den hästen? Elin från Pärlviken såklart! Haha, snopen vart jag.
Japp, så vi rider en stund med varandra och snackar lite, sen tar hon och travar iväg och jag skrittar efter.
Efter en stund hör jag massa gnäggningar från skogen, och jag får onda aningar kan jag lova.
Både jag och Kolbeinn spetsar öronen och hör, något som låter som miljarder fötter som springer i marken. Jag tänker: "Antingen har dom stött på världens största flock med vildsvin, eller så har hästen bara fått fnatt och springer som en jävla galning."
Jo, som "tur" var, var det den sista tanken som stämde, fast det jobbiga var ju att ryttaren var lämnad där borta i skogen.  Och det som var allra jobbigast var att hästen kom rakt mot mig och Bengpropp. Och då undrade, ska stoppa honom? Bryr han sig om om jag viftar med pisken framför hans ansikte? Jag hann i alla fall inte reagera, han flög förbi, och efter kom Kolbeinn vill jag lova.
Jag hade inte en chans att få stopp på honom, och jag visste vad som skulle komma. En brant och lång backe nedåt väntade en bit fram.
Fast det gick också bra, nog för att det gick i rasande fart och nog för att jag styrde ut honom i skogen så att vi höll på att springa in i en stor sten, så var det rätt kul. Vilken jävla adrenalin kick vill jag lova. Uhuu!
Men juste ja. Hästen! Och Elin! Ja, hästen sprang ju hem han, så jag tänkte det var bäst och se hur det hade gått för ryttaren. Jag satt av min häst, som nu flåsade som en galning och stirrade omkring sig (haha, stackarn som skulle ta det lungt) vi mötte Elin i backen, det hade gått bra, lite ont i foten. Kändes ju inte lite taskigt och hälsa god jul och sen fortsätta ridturen medan hon måste gå till fots tillbaka till Wiad. Men inte mycket jag kan göra.

Jamen visst, så kan det gå. Har inte mycket mer att skriva om för den här dagen. Inte mer än att jag 
 stressar som en galning för att hinna tvätta som mycket som möjligt till Peter, och att jag sitter och dricker en härlig och go kopp te ur min  favorit mugg, som jag fått från min faorit Lina. Och till henne ska jag till nyår! Så jävla pepp. Saknar dig :) <3


Och igår var jag med Lills och Rimms, längesedan det vill jag lova! Och roligt hade vi. Kollade på Heartbrake hotel och käkade äppelgömmor, havreflarn och nuts. Myys! Och så middag innan hos Lille så klart, haha :D <3
Imorgon blir det Skäris med samma gäng och förhoppningsvis får jag ihop de sista julklapparna!


Hare gött :)
 

Lite bilder på bus, bara för att.
              

Hästen tiny & Lille cp

Starten på det här jullovet har varit så jävla bra så det inte är sant!
Idag startade jag i stallet, Kolbeinn går så piip fint nu och är så bäst! Och efter stallet drog jag till stan för att möta Lille, Sebbe och Niclas. Sköna snubbar alltså, inget annat att säga.
Något finare smeknamn än Hästen eller Tiny hade man väl kunnat få men haha, jag hade jättekul verkligen. Vi träffades först en jättekortis och skildes åt för att handla julklappar åt varsit håll, hittade åtminstone några! Köpte till Fia och Cicci, och har nu en lite bättre översikt över vad jag ska köpa tilla alla andra.
Mötte sedan upp grabbarna igen och vi fikade väl rätt länge i den där hallen vid Hötorget. Köpte en dyr liten latte och skrattade mest.
Och så måste det vart något konstigt med den där latten alltså för attans vad illa vi mådde (och vad kissnödiga vi blev, eheheh) och sen att Lille cp troligen åt något som hon var allergisk mot var ju inte alls så kul, massa ont i magen där.

Och sedan gav vi oss av mot Segeltorp till simone och fira lite inflyttning! På vägen då så började vi med att ta tunnelbanan åt fel håll, smidigt värre.
Väl där i alla fall så träffade jag efterlängtade Davy, Linn och Fia och Simon såklart. Mysigt värre och mumsig mat. Och ett gulligt litet hus också!
Fest snart med det gänget hoppas jag på alltså.


Och nu sitter jag här. Väldigt hungrig och med en kopp te, vad annars? Så härligt, har saknat de sena nätterna med musik, data och te.
Men jag är väldigt missnöjd. Jag tycker att jag har börjat skriva så otroligt tråkigt här på bloggen! Jag måste verkligen ändra på det. Men jag har liksom som halkat ur banan då jag inte är hemma och skriver så ofta. På skolan får jag liksom ingen bra "skriva blogg ro". Hoppas jag hinner komma in i den braiga bloggskrivaren under lovet, inna skolan börjar igen, så jag hinner skriva lite bra!


Imorgon far jag till salem igen tror jag nog och hälsar på Lille cp :D och sen måste jag tvätta också. Men, men, pengar va fan. Och har lite dåligt samvete för att jag inte åker till stallet. Kolbeinn bus då <3


Ni får mig att må bra

Jag kan inte beskriva, alltså kan inte beskriva hur glad jag kände mig efter att mitt järngäng varit här idag. Eller det var väl igår kväll antar jag, men sak samma.
Alltid har vi lika trevligt, att ni kommer hem till mig älskar jag eftersom att jag är en lat jävel. Ehehe. Att ni måste hem så tidigt är lite tråkigt, eller ja, tidigt och tidigt. Men jag får ju skylla mig själv, hade väl blivit längre om jag hade dragit till Salem då.
Men ändå. Jag har inte riktigt förtsått att det är lov tror jag och ännu mindre att det är julafton om FYRA DAGAR. Så att jag kände mig så himla glad idag är för att mina älskade och grymt saknade vänner kom och förgyllde min kväll. Visst hade det varit kul att sitta vid datan hela kvällen ändå, men. Näe, har saknat er så mycket. Trots att det inte var så längesedan vi sågs sist.

Och innan jag kom hem och träffade mina bästa kortisar (hiiiiihihihi) så var jag hos kära gudmor Helena, Uffe och lilla Agnes. Vårat traditionella fredagsfika som lite allt för ofta drar över tiden och blir middag som blir kvällsfika och aa, ni vet.
Men mysigt är det. Och för mig som är lite tafatt med små barn så är det en bra träning att få pyssla lite med Agnes och leka och hålla på. Jag kan ju faktiskt tjäna lite pengar på barnvakt om jag har tur. Går framåt må jag säga. Och ett plus är ju att Agnes gillar mig väldigt mycket, haha.


Börjar känna lite, eller hrm, väldigt mycket panik över julklappar. Fast, som tur är så behöver inte alla vara köpta innan


Släkten är värst

Idag kom jag hem från Kusinvitaminerna och Lillhärdal. Det var ju lite tråkigt i och för sig, för jag hade gärna stannat där en vecka i alla fall. Åkte upp för att fira Sussie, morbrors fru, med hela släkten! Och ja, det blev ju ungefär som det brukar, men det var rätt lungt må jag säga! Inget värre än att ett finger gick av.
Haha, ja det låter ju inte så bra kanske, men så farligt var det inte faktiskt, det var ju familjen olycksfågel så dom är vana ;D
Det var så att han skulle skjuta in stolen mot bordet och sedan sätta sig ner igen, på en sådan där stol som man kan fälla ihop. Så när han reser sig upp så åker den ihop lite, och har man då fingrarna emellan när den slår igen sen samtidigt som man sätter sig på stolen är det inte allt för roligt! Nepp, han höll på att klippa av sig fingertoppen, men sköt bara av nageln istället typ. Mysigt mysigt, men en hyffsat lugn släkträff. (eller fullträff hahahah)
Morfar var i alla fall fett kul. "Ska du dansa dig genom hela livet? I skogen? Hahaha" Så jävla skön.
Och bilresan hem idag gick asfort, pissnödig fram till tönnebro (okej den sträckan tog ett tag) men sen sov jag hem, vaknade utanför Tumba järn och trodde jag drömde. Så kan det gå.
Upp snart igen hoppas jag. Så jävla härligt med snö. I påsk hoppas jag få lämna tomten med skotern :D Haha.


Och jag känner mig alldeles för pigg och jag känner att klockan är alldeles för mycket för att vara söndag. Men jag har sovit typ två hel dagar i bilen, plus att jag börjar efter lunch imorgon. Najs. Men drar dit hyffsat tidigt och fortsätter sova där. Det är så skönt det.

På fredag är det jullov! Kan ni fatta eller? Inte jag i alla fall. Men det ska bli så jävla skönt. Har förövrigt köpt hela två julklappar nu! Bara 9 kvar och näära till jul. Herregush.
Nä jag är alldeles för flumm och för ensam, jag måste sova nu.


Men först måste jag bara säga, att den Wallander som gick idag var fett sorglig. Hur ska dom fortsätta nu liksom? Utan honom. Stackarn.


Nämen, det här vart ett sämst inlägg. Men så blir det ibland. Sovgott bananstropp <3

Djurkunskap, djurkunskap, djurkunskap

Jaudu. Det är precis som det låter, det enda jag gjort de senaste timmarna är att åka tåg och plugga -Djurkunskap! Det värsta är att de stänger av datasalen torsdag, fredag på grund av sabotage (av någon dum jävla idiot) så jag kan alltså inte skriva min 6-9 långa sidor uppsatsen om djursjukvård och hälsa. Mmmh. Vi har haft den här veckan på oss, lite förra veckan också men då hade vi praktik så det räknas inte.
Idag direkt efter skolan åkte jag alltså till mammas jobb och skrev på uppsatsen, tanken var att skriva på datorn, men jag har inte kommit så långt så jag har inte börjat med det ännu. Alltså får jag åka dit imorgon också, och då har jag ungefär hälften kvar att skriva, den jobbigaste delen då man ska diskutera med sig själv. Jag kommer troligtvis sitta hela natten, och stackars mamma som måste sitta med på jobbet. Om jag inte åker vill säga, och sitter uppe hela natten för att sedan åka hemifrån klockan sex på morgonen för att hinna i tid till skolan. Suck.
Matteprov imorgon också, så ikväll, rättare sagt, hela natten, kommer jag sitta uppe med matten (kan den typ redan men måste vara på den säkra sidan) och sedan skriva så mycket som möjligt på.. Djurkunskapen!
Och juste, glömde säga att vi har förhör på växtmorfolgi och växtfysiologi på fredag också, och den.. kan jag ju. Typ inte, men jag har faktiskt läst igenom varje kväll innan jag somnat den här veckan, så jag har pluggat!
Sen hade jag också mitt tal på svenskan igår, om Aloe Vera. Gick riktigt bra faktiskt känner jag, och det var faktiskt många som smakade på gelen! Kul det, för jag hade inte förväntat mig det :)

Förövrigt är det helt tomt i datasalen just nu, och det är lite scary, för lamporna uta i korridoren tänds och släcks med jämna mellanrum, men ingen kommer in. Antar att det är den där som känner av om nånting rör sig, men ändå!

Måste bara skriva, att jag själv är förvånad över att jag faktiskt har hållt humör-mätaren på grönt hela veckan, med tanke på allt plugg och lite skoj jag gjort!
Antar att mitt glada julhumör redan har tagit överhanden.
Aningens stressad över det också då. Har inte köpt en endaste julklapp! Och har räknat till 12-13 stycken som jag måste köpa. Paniik!

Men hallå! Det är för fan jullov om nästan en vecka, och det är julafton OM TVÅ VECKOR! Herregud. Jag blir så excalterad, på jullovet ska jag åka till Lina, jag ska få massa julklappar, träffa alla familjer, hälsa på mina kattungar, som kommer ha börjat springa runt då! Hihihi, så jävla peppad på jullov nu så ni förstår inte.
Men nästan det bästa av allt. Om två dagar är det fredag. Och då åker jag upp till Lillhärdal! Min Anneli ska jag träffa! Saknade kusin vitamin. Äntligen <3

Alldeles för sent

Jo, jag kan lova att nu är klockan alldeles för sent. Men jag har varit ganska så produktiv i dag. Eller.. produktiv var väl att ta i, men jag har ändå gjort rätt mycket. Var ju hos pappa i helgen, och sen jag kom hem till mamma idag (kom hem runt nio) har jag hunnit att kolla dom viktiga snuttarna i Wallander, läsa allas bloggar, tvättat åt Peter och fått fyrahundra kronor, vilka var välbehövda julklappspengar. Och tvättat åt mig själv och Tommie! Mhm bra jobbat. Pluggat i helgen har jag då inte, löste ett svårt tal i matten som jag fastnat på men sen, eeh, inte ett jota gjort. Nästa vecka är det praktik i skolan. (neej, jag vill inte vara hos grisarna) hade det varit som sist, på gården, hade jag längtat. Nu startar veckan i ladugården (kor är trevliga) och slutar i svinstallet (dö bara, dö) men, men. Kultingar är söta.
Och bara så ni vet, efter snöstormen i Norrtälje låg det 60 cm snö överallt, och träden låg huller om buller på marken. Nu har nästan all snö töat bort, och vi har istället en halvmeter sjö där våran gräsamatta ska vara! Eeh, broar nästa. Vet inte hur många gånger jag trampade i en för djup vattenpöl så att stövlarna fylldes, eller trampade i en för djup snöhög så att det ramlade in och jag gick i en frysbox. Ja, omöjligt är det. Men hallå vinter, det är 24 dagar kvar till jul, kom tillbaka nu, och håll ut! (jo klockan har blivit ännu mer för mycket nu..)


Och hallå, du har väl inte missat. För nu är lingonbarnen här! Och nu snackar vi riktiga lingonbarn. Lingon fick sju stycken små kattungar den 25/11 2008, så det kan du ta och skriva in i almisen. Men två stycken dog tyvärr, men trots att det är ett tyvärr så är det bra, för annars hade vi behövt dränka dom! Och det hade inte alls varit kul. Men dom två som dog var jätte stora, så dom hade antagligen legat innne för länge, den ena fastnade i Lingon på väg ut, och satt fast i tolv timmar. Vi fasade för min kissekatts liv, men hon lever,och jag vill lova att hon är den bästa kissekatts mamman jag har stött på! Så nu är det så att vi tror att vi har två små kissetjejor och tre små pöjkar. Och vi har namn till några i alla fall: Bubblan, (hon hade en bubbla runt huvudet när hon kom ut :-)) Pistage, (till den andra flickan tror jag) och så ska en hane heta Saffran. Sen har jag inte kommit längre. Men vi får vänta och se, det är kul att ha ett namn som matchar dess personlighet, och den har vi inte sett så mycket av än. Just nu är dom som små ludna guldhamnstrar som fajtas om den bäste tutten x-) Sötnosar number one.


Och på senaste tiden har jag blivit alldeles filmgalen! Just nu vet jag precis vilka mina favoritfilmer är alltså. Jag har kollat mycket dom senaste veckorna, men inga slår dom här: Heat, Man of honnor och Ladder 49. Asså, så himla bra <3


Förra veckan hände något som inte händer så ofta. Och jag vet egentligen inte varför. Men jag bröt ihop, kort sagt. Inte så illa som det låter kanske, men jag låste in mig på en toalett och satt där. Just då kände jag mig lite utelämnad, bortglömd och utanför, jag får väl skylla mig själv för det, men då vart allt så jobbigt bara. Jag antar att saker som har hänt de senaste månaderna dök upp när jag ändå släppte ut det som fanns just då.
Och jag är himla orolig för pappa nu. Han verkar ha fått en tumör, förhoppningsvis är det inte det. Men den sitter i alla fall väldigt illa till. Den sitter i huvudet, syns alltså inte, bakom näsan och ovanför framtänderna. Han ska opereras, och då ryker framtänderna. Hoppas på allt i världen att det inte är en tumör, och om det är det så må det vara en godartad! Så kan han ju få ett par nya framtänder tack, jag vill att min pappa ska må bra..


Och massa, massa, massa kärlek till min hund. När jag är med min hund, så vet jag verkligen, hur det känns att bli älskad från djupet av hjärtat.
Jag satt och kollade på tv i soffan, när Zoda hoppar upp bredvid mig och sätter sig där. Jag halvt lägger mig ner, och lutar mig mot hennes bringa, och så sitter vi en stund. Sen vänder jag mig om, ger henne puss på nosen och säger att jag älskar dig Zodan. Sen lutar jag mig mot henne igen.
Zoda drar en sådan där härlig, jagälskardethär-suck och lägger sitt huvud på mitt. Ibland älskar man livet.

RSS 2.0